19. 9. 2021  |  Katalog firem

ZETOR TRACTORS a.s. v roce 2021

ZETOR, tradiční česká značka zemědělské techniky, v letošním roce vstoupila již do 75. roku svojí existence. Za tu dobu sjelo z výrobních linek více než 1,3 milionů kusů traktorů, které svoji stopu zanechaly ve více než 130 zemích světa. Značka ZETOR je jedničkou na domácím trhu i na sousedním Slovensku. Silnou pozici má tradičně také v Polsku.

 

 

 

 

Současná nabídka traktorů pro evropské a severoamerické trhy zahrnuje 8 modelových řad od 20 do 170 koní. Vyšší výkonové kategorie 80-170 koní zastupují řady MAJOR (předurčený k agregaci se zemědělskými stroji i pro přepravu nebo pro komunální služby), PROXIMA (patří k nejoblíbenějším modelům mezi zákazníky, využívaná je pro práci v zemědělství, lesnictví a v komunálních službách), FORTERRA (střední a velké farmy, v rostlinné výrobě, k agregaci s různými zemědělskými stroji, doprava) a CRYSTAL (nejvýkonnější a nejlépe vybavený traktor v portfoliu značky ZETOR). Pro globální trhy, kde jsou v platnosti nižší emisní normy (trhy v jihovýchodní Asii, Africe a Jižní Americe), nabízí ZETOR TRACTORS a.s. traktory v emisních standardech STAGE IIIA a STAGE IIIB, konkrétně řady ZETOR GLOBAL RANGE (50–90 koní), MAJOR, PROXIMA a FORTERRA. ZETOR GLOBAL RANGE se vyznačuje hlavně nízkou pořizovací cenou a nízkými provozními náklady, což jsou klíčové aspekty, které zákazník v Asii a Africe primárně zvažuje při koupi nových strojů. Prodej této modelové řady nám pomohl v posledních letech otevřít několik zajímavých teritorií – např. Myanmar, Filipíny, Bangladéš, Kolumbii, Rwandu a další.

ZETOR TRACTORS a.s. dále vyrábí a prodává převodovky, traktorové komponenty a samostatné čtyřválcové motory, a to až do emisního řešení Stage V. Motory ZETOR se vyznačují stálým výkonem a úsporou provozních nákladů, což potvrdilo několik textů realizovaných nezávislými odbornými institucemi. Společnost poskytuje také služby v oblasti servisu a prodeje náhradních dílů a je schopná zajistit dodání žádaných komponentů po celém světě.

V roce 2015 představil ZETOR TRACTORS a.s. designový koncept ZETOR by Pininfarina, který byl do roku 2020 postupně aplikován na všechny modelové řady traktorů 80–170 koní. Nový designový směr traktorů ZETOR se setkal s celosvětovým ohlasem a zájmem odborné i laické veřejnost. Elegantní linie podtrhují její sílu a dynamičnost. Design jde ruku v ruce s vysokou funkčností a širokým uplatněním traktoru.

Společnost ZETOR TRACTORS a.s. vstupuje do nové vývojové etapy modernizace produktového portfolia pro období 2023–2025. Inovace stávajících modelových řad přinesou uživateli maximální komfort a vyšší užitkovou hodnotu produktu se zachováním prvků účelného provedení a provozní efektivity. Traktory ZETOR svým uživatelům již 75 let usnadňují práci, pomáhají při úspoře energie i finančních prostředků. Značka ZETOR je vystavěna na úsilí a snaze široké skupiny lidí několika generací. Každý, kdo je se značkou nějakým způsobem spjatý, ji ctí jako odkaz a přistupuje k ní s úctou a hrdostí.

Více informací na www.zetor.cz.

ZPĚT NA SEZNAM