20. 8. 2020  |  Katalog firem

KOMA

Firma KOMA MODULAR s.r.o. je specialista v oboru modulární výstavby a architektury.

KOMA MODULAR byla založena v roce 1992, průměrný počet pracovníků je 250 a průměrná roční kapacita je kolem 2,5 tisíce velkoprostorových modulů z kterých firma buduje systémem off-site construction hlavně kancelářské objekty, školy, mateřské školy, restaurace, bytové domy, prodejny, autosalony, podnikatelské objekty, domovy důchodců a pod. 80 až 85 procent produkce je distribuováno do zahraničí.

KOMA MODULAR patří do společenství firem KOMA FAMILY, kde vedle KOMA MODULAR jsou firmy KOMA FACADE, KOMA RENT, KOMA SLOVAKIA  a KOMA SPACE. Celá skupina KOMA FAMILY nabízí kompletní služby v dodávkách i v pronájmech modulárních staveb a  díky rozšíření firem o KOMA FACADE nabízí i komplexní dodávku různých druhů fasád. Obrat všech firem KOMA FAMILY se pohybuje kolem jedné miliardy Kč.

KOMA MODULAR je propagátor modulárního způsobu pořízení objektů, organizuje architektonické soutěže, konference a meetingy. Firma o sobě dala nejvíce vědět dodávkou modulárního českého EXPO pavilonu v Miláně 2015, který byl oceněn bronzovou medailí za architekturu.

Výstavba systémem KOMA byla realizována mimo jiné v zemích Evropské unie, Norska, Švýcarska, v zemích Blízkého východu, v zemích Ruské federace, v Balkánských zemích, ale také v Mexiku, Mongolsku, Grónsku, Jihoafrické republice či Indii.

KOMA je registrovaná jako dodavatel pro UN - UNGM Registration Number is 103612 a je registrována jako dodavatel pro agencie UNDP, UNHCR, UNICEF, UNIDP, UNOPS, UNPD, UNRWA a WFP. Dále je KOMA registrována jako dodavatel obytných kontejnerů pro NATO respektive agenci NAMSA.

Firma organizuje architektonické soutěže s tématem modulární výstavby pro studenty vysokých stavebních škol a architektury a je vlastníkem několika patentů a užitných vzorů.

Firma vlastní certifikáty na dozorovaný management kvality dle ISO 9001:2009, který je certifikovaný mezinárodní certifikační společností Bureau Veritas. Dále firma vlastní certifikát na výrobek ÜBEREINSTIMMUNGSZERTIFIKAT udělený německou certifikační společností TÜV, vydaný společností LGA Nürnberg. Od stejné certifikační společnosti vlastní svařovací certifikát. Dále vlastní certifikáty prokazující požární odolnost, zvukovou neprůzvučnost, statické zatížení a tepelné vlastnosti.

V roce 2000 byla oceněna Zlatou medailí na mezinárodním stavebním veletrhu IBF v Brně za prostorový modul a v roce 2008 byla oceněna na mezinárodním stavebním veletrhu Coneco 2008 v Bratislavě v soutěži o Zlatou plaketu Čestným uznáním za modul s vyměnitelnými stěnami a příčkami. Na mezinárodním stavebním veletrhu CONECO 2010 byla firma oceněna Zlatou plaketou za vystavený nízkoenergetický modul a Zlatým Leonardem za atraktivní výstavní stánek, který znázorňoval nízkoenergetickou garsonku. Tentýž rok byla firma oceněna Čestným uznáním na mezinárodním stavebním veletrhu IBF 2010 v Brně v soutěži o Zlatou medaili. Rok před tím byla firma oceněna v soutěži o inovační firmu Zlínského kraje Čestným uznáním. Ve stejné soutěži v roce 2010 KOMA zvítězila a v roce 2012 opět získala stříbrnou medaili. Čestné uznání obdržela KOMA i v celorepublikové soutěži Inovace roku 2012.                              

Vzhledem k vynikajícím ekonomickým výsledkům a dodržování platební kázně byla firma v roce 2013, 2014, 2015, 2016 a 2017 oceněna mezinárodně uznávanou firmou D&B ohodnocením Top Rating. V závěru roku 2013 vyhrála firma výběrové řízení na dodávku pavilonu České republiky na světové výstavě EXPO 2015 v Miláně. Tato stavba byla v roce 2015 oceněna bronzovou medailí za architekturu. V roce 2015 obdržela KOMA řadu dalších ocenění, byla zařazena mezi Českých 100 nejlepších firem v oborové kategorii INVENCE - NASAZENÍ - EXPORT - ZISK a získala titul Firma roku 2015.

ZPĚT NA SEZNAM