15. 6. 2014  |  Zahraniční obchodní mise

Tatarstan - červen 2014

Ve dnech 9. – 12. se uskutečnila pracovní cesta prezidenta komory v doprovodu ing. Alexandra Skrebeika, rektora Akademie mezinárodních vztahů a diplomacie do Tatarstánské autonomní republiky Ruské federace

Pracovní program připravil nový stálý představitel ČSOK v Tatarstánu paní Oksana Artemenko.
Tatarstán je významná oblast Ruské federace bohatá na přírodní zdroje zejména plyn a naftu. Posledních 12 – 15 let se autonomní republika dynamicky rozvíjí ve všech oblastech činnosti . Zejména infrastruktura,komunální hospodářství,výstavba sociálních bytů,mateřské školky,petrochemie,lázeňství a turistický ruch, zdravotnictví atd.
Jednání delegace ČSOK vedla s vedením magistrátu Kazaně, hlavami Sabinského, Pestrečenského a Mendeleevského okresu, představiteli vládních struktur Tatarstánu ,vedením lázeňských zařízení, vysokých škol a podnikatelské odborné veřejnosti.
Prezident komory předjednal s tatarstánskými partnery konkrétní podnikatelské příležitosti pro členy a klienty komory. jedná se zejména o modernizaci a výstavbu infrastruktury, komunálního hospodářství, ČO, energetických zdrojů a zdrojů tepla. vzdělávání, lázeňství a zdravotnictví a cestovního ruchu.

ZPĚT NA SEZNAM