1. 9. 2009  |  Konference, semináře, výstavy

Společně proti extrémismu

Centrum bezpečnostních studií ČSOK připravilo na 1. října 2009  na zámku Červený hrádek v  Jirkově mezinárodní konferenci  SPOLEČNĚ PROTI EXTREMISMU
Centrum bezpečnostních studií více jak půl roku připravovalo technicko organizačně  mezinárodní konferenci  SPOLEČNĚ PROTI EXTREMISMU , která se uskutečnila ve čtvrtek 1. října 2009  na zámku Červený hrádek v  Jirkově . Jedná se o společnou aktivitu, která vznikla na popud hejtmanky Ústeckého kraje, který je dlouhodobě extremismem nejvíce ohrožen ze všech oblastí ČR.
Centrum bezpečnostních studií zajišťovalo po odborné stránce obsah konference včetně většiny přednášejících.Na realizaci konference se podílely i další členské subjekty komory. Konference proběhla za účasti představitelů státu pod záštitou nejen hejtmanky Jany Vaňhové , ale i ministra vnitra Martina Peciny. Konference byla určena zejména starostům ústeckého regionu , kteří v první linii čelí problémům , které narůstající extremismus přináší. Konference se věnovala nejen dopadům extremismu na společnost , ale hlavně jeho kořenům , kde vzniká a  také dlouhodobému a systémovému odbourávání problémů , kterých extremismus využívá ke svému sílení a zviditelnění. Konference plně splnila  všechna očekávání.A to jak u pořadatelů, tak hlavně u účastníků konference. CBS bude jako dlouhodobý technicko organizační nositel kontinuity informací bude mimo jiné zajišťovat výrobu a distribuci informačních brožur týkajících se řešení boje s extremismem nebo školení a semináře pro starosty měst a obcí a to nejen v Ústeckém kraji , ale i v dalších krajích České republiky.

Bližší informace o konferenci i o plánovaných aktivitách je možné získat na webových stránkách speciálně vytvořených pro tento projekt http://spolecneprotiextremismu.kr-ustecky.cz
 
Konferenci věnovala pozornost i media . Reportáž z konference včetně vyjádření zúčastněných starostů si můžete přehrát zde.

ZPĚT NA SEZNAM