30. 8. 2013  |  Zahraniční obchodní mise

Permský kraj

Ve dnech 25. – 30. srpna se uskutečnila významná obchodní a podnikatelská mise ČSOK do Permského kraje

V delegaci byl účasten i JUDr. Cyril Svoboda   ( od roku 1990 působil na 5 ministerstvech) a JUDr. Renata Vesecká ( do roku 2010 nejvyšší státní zástupkyně) .  Program pracovní návštěvy se skládal z jednání s gubernátorem Permského kraje, předsedou zákonodárného sboru Permského kraje, primátorem Permu nebo hlavním prokurátorem Permského kraje. Další jednání proběhla s poslanci ,členy vlády a předními podnikateli. Komora s vedoucími představiteli kraje dojednala zapojení do konkrétních infrastrukturních projektů jako například výstavba lokálních zdrojů výroby tepla, vodohospodářské stavby,  optimalizace městské hromadné dopravy, vzdělávací programy atd.

Prezident komory za účasti gubernátora Permského kraje jmenoval do funkce stálého představitele ČSOK v Povolžském federálním okruhu.
 
V říjnu letošního roku přiletí do České republiky na pozvání ČSOK delegace rektorů a děkanů univerzit a ředitelů permských vyšších odborných  škol vedená ministryní školství Permského kraje. Delegace navštíví Jihočeskou a  západočeskou univerzitu a s podporou ČSOK se uskuteční i řada vrcholných jednání v Praze. tato významná návštěva otevře dlouhodobý program studijních pobytu permských studentů v České republice. Aktivita je výsledkem činnosti ČSOK, která  pořádala letos dvě Česko Ruská fóra v Permu  určená pedagogickým pracovníkům Permského kraje.

ZPĚT NA SEZNAM