27. 11. 2012  |  Zahraniční obchodní mise

Pakistan

V sobotu 24. listopadu se po týdnu vrátila do České republiky delegace ČSOK z Pákistánu

V návaznosti na misi do Pakistánu, pořádanou ČSOK  v květnu letošního roku a dosažené konkrétní výsledky připravila  ČSOK obchodní komora ve spolupráci s velvyslanectvím Pakistánu v Praze  obchodní a podnikatelskou misi do Pakistánu, která se uskutečnlla v Lahore a hlavním městě Pakistánu v Islamabádu. Jedná se o významný start českého průmyslu v této atraktivní dynamicky se rozvíjející zemi. Komora v loňském roce otevřela v Pakistánu stálou kancelář ve spolupráci s partnerskou firmou Pegasus Consultancy. O bezpečnost českých podnikatelů se po celou dobu pobytu v Pakistánu starala v rámci komorového bezpečnostního  programu Salva Guardia (bezpečná cesta) společnost ČBA  www.cba-cz.cz ).

Obchodní a podnikatelskou misi složenou z infrastrukturních firem vedl ing. Alexandr Kocourek, ředitel pro infrastrukturní projekty ČSOK. Program dlouho připravované mise se uskutečnil v Islamabádu ,hlavním městě Pákistánu a v Lahore. Cílem cesty bylo  navázání spolupráce s OPF (Nadace pro v zahraničí pracující Pákistánce) a místními stavebními partnery za účelem realizace projektů bytové výstavby v Pákistánu pro rodiny Pákistánců žijících v zahraničí s cílem zajištění vyššího standardu bydlení.
Delegace  byla  přijata ministrem pro v zahraničí pracující  Pákistánce panem Muhammadem Farooq Sattarem. Pan ministr uvítal  ochotu skupiny ČSOK podílet se na rozvoji projektů nadace OPF a objasnil základní cíle nadace, která se stará nejen o potřeby Pákistánců žijících v zahraničí, ale i o jejich další rozvoj formou vzdělávání. Rád by implementoval nové formy výstavby sídlišť s kombinací s pracovními příležitostmi přímo v místě.
Následně  se delegace přesunula do Centrály OPF, kde pokračovali prezentace developerů a stavebních firem, které mají zájem o spolupráci s OPF. Vzhledem k nedobrým zkušenostem v  Zoně V a dalších projektech, kde neustále docházelo ke zpožděním a kvalita odevzdaného díla měla závažné nedostatky, chce OPF aby se na dalších projektech podílela nějaká evropská firma. Naše skupina ČSOK dostává tuto příležitost jako první.
Další program delegace se uskutečnil v Lahore, které je 400 km vzdálené od Islamabádu v lokaci  Raiwind Road.

V této lokalitě je plánováno 1742 stavebních parcel.  My bychom se mohli zúčastnit fáze II tohoto projektu.

Abychom získali jasnou představu o bytové výstavbě v Pákistánu, včetně cenové politiky, navštívila delegace ČSOK výstavbu satelitního městečka Paragon City . Po prezentaci jsme navštívili hotové i rozestavěné objekty v tomto areálu
Ze všech jednání delegace ČSOK v Pákistánu vyplynulo, že potřeba bytů v Pákistánu je v současnosti pokryta jen z jedné třetiny a tudíž prostor pro naše  firmy na trhu je téměř neomezen

ZPĚT NA SEZNAM