21. 1. 2012  |  Zahraniční obchodní mise

Mise v Pákistánu

14. – 20. ledna navštívila delegace ČSOK vedená jejím prezidentem Pakistán. Program historicky první návštěvy delegace ČSOK byl připravován ve spolupráci se stálým představitele ČSOK v Pakistánu panem Aamerem Ghanzadou generálním ředitelem holdingu Pegasus Consultancy Ltd. Velvyslanectvím Pakistánu v Praze a velvyslanectví ČR v Islamabádu.
Klepnutím zobrazíte plnou velikost obrázku Program mise se uskutečnil v Karachi a v Islamabádu, hlavním městě Pakistánu .

V Karachi se uskutečnila řada setkání a jednání za podpory a účasti honorárního konzula ČR pana Ansariho . Prezident se setkal s vedením federace obchodních komor Pakistánu a vedením Obchodní a průmyslové komory Karachi . součástí těchto jednání bylo i setkání s desítkami významných firem, které byly na jednání pozvány. Mezi delegací ČSOK a pakistánskými firmami proběhly konkrétní rozhovory o spolupráci , které vyústily v konkrétní dohodu o uspořádání podnikatelské konference , která se uskuteční v březnu 2012 v Praze , na kterou přijedou podnikatelské delegace federace komoro i komory z Karachi . Konference je mezičlánkem k plánované velké obchodní a podnikatelské misi spojené s účastí na 3 veletrzích , které jsou zaměřeny na energetiku, obnovitelné zdroje, plyn a naftu , obranný průmysl . Mise se uskuteční ve dnech 6. – 12. května v Karachi a Islamabadu.
Bohatý program v Karachi vyvrcholil přijetím u guvernéra provincie Sindh ( 50 milionů obyvatel) na jejímž území se dvacetimilionové město Karachi nachází .

Jednání českých podnikatelů v Islamabádu

Ve dnech 18. – 20. ledna 2012 proběhlo jednání skupiny českých podnikatelů v Islamabádu. Jednání se zúčastnili zástupci a firmy organizované v rámci České středoasijské obchodní komory (ČSOK). Vedle představitelů vedení ČSOK v čele s jejím prezidentem Jiřím Nestávalem, byly zastoupeny firmy VOP 026 Šternberk, s.p. a Česká bezpečnostní akademie, s.r.o.

V průběhu pobytu české firmy navštívily Alternative Energy Development Board, Pakistan Software Export Board, továrnu na výrobu osobních a vojenských obrněných automobilů a jednali s představiteli firem zaměřených na výrobu vojenské techniky a řadou dalších subjektů. Na závěr svého programu se setkali s vedením a členy islámabádské obchodní komory.

V průběhu svého jednání rozpracovala ČSOK se svými pakistánskými protějšky řadu potenciálních kontraktů pro české firmy v oblasti energetiky, infrastruktury, výpočetní techniky, vodohospodářství a vývozu investičních celků.

Další misi plánuje ČSOK do Pákistánu v průběhu května 2012, kdy by se měly české firmy účastnit ve dnech 8. – 10. května 2012 v Karáčí 8. ročníku veletrhu SAFE SECURE PAKISTAN a současně probíhajícího veletrhu PAKISTAN OIL, GAS, ENERGY EXHIBITION AND CONFERENCE.



ZPĚT NA SEZNAM