4. 12. 2006  |  Konference, semináře, výstavy

Mezinárodní konference ministra financí

V pondělí 4.prosince 2006 se uskutečnila mezinárodní konference ministra financí ČR na téma:"Dobrovolnické organizace a ochrana obyvatelstva".

V pondělí 4.prosince 2006 se uskutečnila mezinárodní konference ministra financí ČR na téma: "Dobrovolnické organizace a ochrana obyvatelstva". Konference je vyvrcholením několikaletých aktivit ČSOK na poli civilní ochrany a integrovaného záchranného systému,který se komora snaží podporovat a spolubudovat.Tato mezinárodní konference navazuje na akci,kterou komora pořádala 8.dubna 2006 v Mladé Boleslavi. Jednalo se rovněž o konferenci,která konala pod záštitou předsedy branného a bezpečnostního výboru parlamentu poslance Jana Vidíma a tehdejšího mpř.rozpočtového výboru parlamentu Vlastimila Tlustého.

Mezinárodní konferenci zahájil ministr financí ing. Vlastimil Tlustý .Hlavním obsahem jeho proslovu bylo sdělení o jeho konkrétní podpoře aktivitám spojených s budováním systému civilní ochrany a systému jeho přímého financování .Ministr financí zřizuje v rámci svého kabinetu samostatné oddělení ,které bude mít na starosti koordinaci financování materiálně technického vybavení včetně odborné praktické i teoretické přípravy dobrovolných hasičů a záchranářů v celé ČR.Jedná se tak o konkrétní příležitost pro firmy-členy komory,které budou mít příležitost nabídnout své výrobky a služby vhodné pro řešení mimořádných situací a civilní ochrany.Jedná se tak o další konkrétní výsledek ,kterého komora dosáhla ve prospěch svých členů.

ZPĚT NA SEZNAM