20. 12. 2011  |  Zahraniční obchodní mise

Londýn - rozvoj aktivit ČSOK

Prezident komory ve dnech 11. – 13. prosince jednal v Londýně s představiteli státního i soukromého sektoru
Prezident komory ve dnech 11. – 13. prosince jednal v Londýně s představiteli státního i soukromého sektoru. Témata se týkala projektů kybernetické ochrany, vstupu britských firem na český trh, zapojení britských firem do bezpečnostních projektů spojených například s olympiádou v Sochi a řadou dalších aktivit, které budou přínosem pro zapojení českého průmyslu do mezinárodních projektů.
Dalším bodem , který delegace prezidenta komory projednávala v Londýně s oficiálními kruhy bylo zapojení Chemicko technologického klastru , který komora ustavila do projektů v Lybii. Obnova infrastruktury Lybie je významnou příležitostí pro český průmysl ,který komora  reprezentuje.
Prezident komory projednal možnost otevření stálé kanceláře ČSOK v Londýně. Vybraný kandidát na teritoriálního ředitele ČSOK v Londýně navštíví na pozvání ČSOK v lednu 2012 Prahu ,kde dojde k podpisu smlouvy o spolupráci a otevření stálého zastoupení v Londýně.
Komora chce ve spolupráci s britskými firmami zakládat účelová seskupení – konsorcia , která budou společně působit v teritoriu zemí bývalého Sovětského svazu nebo v zemích Střední Asie jako je Afganistán nebo Pákistán.

ZPĚT NA SEZNAM