25. 11. 2011  |  Zahraniční obchodní mise

Delegace českých podnikatelů v Afganistánu

Afgánské hlavní město ve dnech 19. – 25. listopadu přátelsky přijalo delegaci českých podnikatelů

Afgánské hlavní město ve dnech 19. – 25. listopadu přátelsky přijalo delegaci českých podnikatelů , kteří přiletěli v rámci obchodní a podnikatelské mise pořádané ČSOK obchodní komorou .

Program byl organizován ve spolupráci s afgánským velvyslanectvím v Praze a afgánskou vládou. Afganistán je dynamicky se rozvíjející středoasijskou zemí , která po 30 letech bojů se pomalu, ale jistě mění ve standardní postupně se uklidňující zemi . Členy delegace , kteří navštívili Afganistán poprvé velmi překvapil všude přítomný stavební ruch a jasné známky obnovy infrastruktury . Na každém kroku jsou vidět změny a nové projekty , do kterých se mohou zapojit české firmy.

ČSOK dlouhodobě sleduje trendy a nové příležitosti pro český průmysl . Jednoznačně se ukazuje, že sázkou na jistotu jsou středoasijské trhy , kam Afganistán jako centrální oblast bezesporu patří.  Komora v rámci každé mise zajišťuje vždy kompletní logistický servis počínaje zajištěním vstupních víz, letenek ,ubytování, pojištění a transferů a řadu dalších služeb . Pro bezpečnostně složitější oblasti komora otevřela program „Salva Quardia „ ( bezpečná cesta) za jehož pomoci poskytuje podnikatelům a podnikatelským delegacím ve spolupráci se společností ČBA bezpečnostní doprovody .  Ochranu delegace zajišťoval tým bezpečnostních specialistů ČBA vybavených nejmodernější výstrojí a výzbrojí od České zbrojovky . Přepravu v Kabulu komora organizovala obrněnými Toyotami za podpory lokální bezpečnostní agentury a místních bezpečnostních složek.

Pracovní program mise se skládal z řady setkání a jednání s představiteli afgánských ministerstev a dalších státních i soukromých institucí . Účastníci delegace projednali konkrétní možnosti zapojení do projektů výstavby dopravní infrastruktury , obnovy trolejbusové sítě v Kabulu, otevření servisního centra a řadu dalších projektů ,které přinášejí konkrétní příležitosti pro český průmysl.

Zájemci o vstup na afgánský trh nás mohou písemně kontaktovat na  mailové adrese : csok@csok.cz

ZPĚT NA SEZNAM