7. 12. 2014  |  Na aktuální téma

AKTUÁLNÍ PROJEKTY A PRIORITY ČSOK

MISE
 
-     7.-10.12.2014 cesta na veletrh a konferenci HALAL v emirátu Sharjah v SAE. Jedná se o akci, kterou pořádá obchodní a průmyslová komora Emirátu Sharjah již po třetí. Mezinárodní setkání za účasti více jak 30 zemí zaměřené na problematiku HALAL včetně výstavy a prezentace výrobců produktů HALAL. Pro účastníky je to mimořádná příležitost seznámit se s tímto uzavřeným atraktivním obchodním světěm. Jehi příležitostmi a možnostmi,které nabízí pro české firmy. Seznámit se osobně s řadou významných osob a firem. osobně se seznámit s problematikou HALAL, podmínkami certifikace a standardizace a to vše za osobní podpory vedení ČSOK a hlavně vedoucích funkcionářů HALAL centra z Moskvy, kteří nás budou nejen po celou dobu na akci provázet, ale díky právě smluvnímu partneru, kterým Halal centrum Moskva je jsme se mohli na výstavu a konferenci přihlásit. Prostě a stručně se účastí na akci může zájemce bezprostředně dostat do světa HALAL businessu. Zašlu Vám upravenou přihlášku pro nově oslovené partnery a zájemce.Cena bude navýšena o cca 8.000,- Kč tzn, na 33.000,-Kč,ale v ceně bude mít účastník už i hotel,veškeré transfery a veškeré vstupy na veletrh i konferenci HALAL po celou dobu akce a samozřejmě i veškerou podporu a program a jednání v místě. Cena do Emirátů na letiště Dubaj není nijak vysoká . Dnes se pohybuje okolo 5.000,-Kč S blížícím se datem odletu nepřesáhne 10.000,-Kč . takže za cca 45.000,-Kč se firma dostane do projektu HALAL a to si myslím, není špatné! Je ,ale potřeba  zajistit  minimálně 4 účastníky co nejdříve tzn.do 14.11.bude třeba znát jestli je to reálné a nejpozději do 18.11. potvrdit účast na akci. Po tomto datu můžeme ještě brát další účastníky,ale do 14.11.2014 potřebujeme vědět jestli vůbec někoho máme.

 

-     4.12.2014 – Kyjev / Ukrajina  :  ČSOK pořádá ekonomické fórum IMPLEMENTACE UKRAJINY DO EVROPSKÝCH STRUKTUR .Akce je zaměřena na obnovu infrastruktury Ukrajiny ( energetika, plynofikace, vodovody a kanalizace ,odpadové hospodářství ,energetické úspory a obnovitelné zdroje , komunální hospodářství). Fórum se uskuteční v Kyjevě na magistrátu za účasti a podpory primátora Kyjeva Vitalije Klička, představitelů  vlády a gubernátorů a starostů měst Ukrajiny. Z české strany se vedle odborníků na evropské fondy, projekty a obnovu infrastruktury zúčastní poslanci Parlamentu ČR a poslanci Europarlamentu. Komora  se vstupem a zapojením se do implementačních procesů Ukrajiny do EU a hlavně zapojením se do procesů přivedení finančních toků z EU na obnovu Ukrajiny zabývá již 19 měsíců! Od počátku listopadu běží pod vedením ČSOK každý týden konference zaměřené na energetiku a teplo, vodovody a kanalizace a komunální hospodářství a plynofikace. Aktivity vyvrcholí právě 4.12. ekonomickým fórem. V příloze Vám zasílám smlouvu pro zájemce o účast. jedná se o absolutně špičkovou a elitní akci. Okruh partnerů je již uzavřen. Z účastníků se vytváří skupina,která bude exklusivně realizovat infrastrukturní projekty na Ukrajině financované EU. V první fázi se bude jednat o technické a technologické audity a v další fázi o výstavbu. Mohu na fórum zařadit ještě maximálně 2 firmy zaměřené na výše uvedené obory a oblasti. Kupují si svou účastí velmi levně jízdenku do exklusivního vlaku EU. Nikoho nebudeme přesvědčovat nebo nutit. Buď firma chápe výjimečnou příležitost a nebo nechápe. Podepsat smlouvu nejpozději do 24.11.2014


-     Kurdistán – Erbil – stále platí katalogová prezentace prostřednictvím ČSOK. Další návštěvu Erbilu plánujeme na leden 2015. Kurdistán se rozvíjí a buduje svou infrastrukturu. Válečné operace naopak vše urychlují. Umožňují rozvoj samostatnosti a hlavně emancipace Kurdistánu ve financování. Zdroj je ropa a Kurdistán dnes nezávisle na Irácké vládě s ní obchoduje. ČSOK si zajistila ve spolupráci s dalšími partnery transformaci ropy na peníze a následné úhrady dodávek služeb a materiálu. Takže pro firmy levná a bezbolestná možnost získat si nové trhy a zakázky. Uzávěrka do 10.1.2015

 

-     Pracovní cesta do Moskvy a Astany ve dnech 15. – 18.prosince 2014.  Prezident ČSOK bude v uvedených dnech jednat v Ruské federaci a v Kazachstánu. Nabízíme možnost doprovodit prezidenta ČSOK na této cestě a v jejím rámci se účastnit pracovních jednání na téma energetika, infrastruktura, stavební projekty atd. Také stejně jako  případě Kurdistán můžeme firmu prezentovat zprostředkovaně formou katalogů rovněž za poplatek 5.000,- Kč . Po absolvování cesty bude pro klienta zpracována podrobná zpráva z jednání včetně návrhu dalšího postupu a předání kontaktů.

 

-     na 1.čtvrtletí 2015 se připravuje řada misí a cest prezidenta ČSOK do zahraničí (rozdíl mezi misí a cestou prezidenta ČSOK je v jejím rozsahu,počtu účastníků. V rámci mise je i politický program včetně oficiálních přijetí, počet účastníků se pohybuje okolo 15 – 30 osob . Cesta prezidenta je pouze pracovní jednání za účasti 3 – 5 osob)

 

Afghanistán – Kábul

Irán – Teherán

Gruzie – Tbilisi

Pákistán – Islamabád+ Lahore

Ukrajina

Ruská federace – Moskva,Perm,Novgorod,Ufa,

Čína – Sechuan

Kurdistán – Erbil

 

Rozpis misí ještě obdržíte. Účastnický poplatek se bude pohybovat standardně okolo 39.000,-kč. Katalagovou prezentaci připojíme jako součást každé akce – cena pro rok 2015 bude 10.000,- Kč . Zájemci se mohou připravit ,respektive naplánovat financování . Samozřejmě, že mise budeme dělat po celý rok 2015 a destinace budou odpovídat zaměření ČSOK. Takže při každém jednání je možné dohodnout zájem firmy a buď ji zařadit do aktuální mise nebo ji zařadit na „čekačku“ a až se nashromáždí dostatečný počet účastníků můžeme udělat operativně další misi.

 

Opakovaně upozorňuji na stálou službu, kterou ČSOK nabízí a to je stálé zastoupení v zahraničí prostřednictvím našich stálých teritoriálních kanceláří. Minimální poplatek pro rok 2015  je 200,- EUR měsíčně s minimální smlouvou na 6 měsíců za jednu destinaci.

seznam aktuálních destinací pro rok 2015

 

Ruská federace:

Moskva

Moskevská oblast

Permský kraj

Nižně Novgorodská oblast

Severokavkazský federální okruh

( průběžně doplníme)

 

Ukrajina:

Kyjev

 

Kazachstán:

       Západokazachstánská oblast
        Atyrauská oblast
        Astana – hlavní město
 
       Afghanistán:
       Kábul
 
       Čína:
      Peking
       Zhengzhou
       Hongkong
 
       Od 15.6.2015 připravujeme
       Gruzie
       Írán
 
 
Aktuální infrastrukturní projekty ČSOK:
 
Ukrajina – obnova infrastruktury země , kotelny pro vězeňskou službu, obnovitelné zdroje,energetika,teplo,voda
 
Ruská federace: energetika a teplo, vodovody a kanalizace, výstavba mateřských školek, škol,zdravotních center a domovů důchodců, sociální bydlení,výstavba infrastruktury pro MS ve fotbale 2018, výcvik managementu pro služby a gastronomii a ubytování pro MS ve fotbale 2018
 
Kazachstán : plynovody,ropovody, vodovody a kanalizace,vzdělávání, infrastruktura, energetika,
 
Gruzie: obnova infrastruktury, přechod na EU standardy
 
Čína: potraviny a nápoje
 
Kurdistán: obnova infrastruktury
 
 
Komora v současné době chce doplnit a obměnit ENERGETICKO TECHNOLOGICKÝ KLASTR – VÝCHOD  pro aktuální projekty v zahraničí.
Podrobnější informace o klastru jsou na webu ČSOK. Sdružené firmy chceme následně zapojovat do projektů, které komora připravuje. Úkol je průběžný.
 
Zemědělství – komora je dlouhodobým partnerem AKKOR asociace zemědělců Ruské federace sdružující 2 miliony členů. Příležitost jak pro dodávky technologií, hnojiv, zařízení, potravinářského průmyslu, zemědělských staveb, genofondu atd..
 
Zdravotnictví – reálná příležitost pro dodávky materiálu, zařízení a instrumentů, farmacie,  výstavby a provozování zdravotních zařízení a výcviku a školení zdravotníků, vývozu specialistů atd.
 
Výše uvedené aktivity a projekty jsou jen malým segmentem celkového záběru ČSOK jak v zahraničí, tak v ČR. Nezařadil jsem projekty z oblasti stavebnictví a projektování dopravní infrastruktury, obranný průmysl, vzdělávání ,atd.atd.
 
Doporučuji si přečíst opět všechna minulá sdělení a informace o projektech.
 Ze společenských projektů bude ČSOK na konci března 2015 opět již po osmé pořádat reprezentační ples Hradní stráže Praha na Pražském hradě. Výjimečná příležitost pro firmy se zúčastnit této nejprestižnější společenské akce, která se v plesové sezóně v České republice pořádá. Informace o minulých akcích jsou na webu ČSOK. Poplatek pro firmu za účast jako reklamního partnera začíná na 100.000,- Kč jako minimu. Akce se dělá s rozpočtem 3,5 milionu Kč a účastní se ji okolo 1200 VIP hostů , pro které je připraven program ve všech prostorách Pražského hradu včetně švédských stolů a alko a nealko nápojů po celou noc a dárková taška pro každého hosta.
 
Z výše uvedeného vyplývá, že široký záběr komory nabízí možnost pro každou firmu, která má seriózní zájem o svůj rozvoj a spolupráci s profesionálním partnerem.
 
Stále,ale preferujeme dlouhodobou spolupráci na základě partnerské smlouvy spojené s poplatkem jednorázovým nebo paušálním. Ale jak jste si právě přečetl je zde i možnost začít prostřednictvím účasti na misích nebo čerpáním služeb formou zastoupení nebo katalogových prezentací.
 
 
Děkuji za spolupráci a s přáním úspěchu
 
 
Jiří Nestával
prezident komory
 

ZPĚT NA SEZNAM