ČSOK OBCHODNÍ KOMORA V ROCE 2016

 

 

Za 15 let každodenní činnosti komory se prokázala její akceschopnost, smysluplnost a kvalifikovanost jejího konání. Podařilo se vybudovat silnou mezinárodní organizaci opírající se o síť teritoriálních kanceláří v jejichž čele stojí zkušení profesionálové z řad podnikatelského, ale i politického života. Komora dlouhodobě působí v teritoriích ,které dnes ovlivňují chod celého světa a každodenní život. Široká znalost problematiky zahraničních vztahů, správné chápání současného vývoje událostí a schopnost správně analyzovat obchodní ,ekonomické i politické informace , to vše dává ČSOK obchodní komoře dlouhodobě mimořádné postavení na národním i mezinárodním poli.

 

Komora zabezpečuje zázemí a podporu českému průmyslu v Ruské federaci, na Ukrajině, v Bělorusku i Kazachstánu i v dalších středoasijských postsovětských  republikách. Komora své aktivity rozšířila před mnoha lety také do Pákistánu a Afghánistánu ,ale i do Íránu a Čínské lidové republiky.

Ve všech jmenovaných zemích má hluboké a trvalé vazby vytvořené a prověřené roky skutečně tvrdé práce.

 

Komora se nechce a nebude vymezovat vůči mnohdy nekvalifikovaným a až amatérským závěrům institucí jak národních, tak evropských, které nejsou schopny dostatečně kvalitně vyhodnocovat současné dění a docházet k reálným závěrům a řešení . ČSOK vytváří svou vlastní zahraničně obchodní politiku a z ní plynoucí obchodní aktivity.

 

V roce 2016 , který bude bezesporu složitější než rok minulý budeme nejen pokračovat v aktivitách ve vybraných regionech Ruské federace, kde se otevírá mimo stávajících projektů i možnosti na Dálném Východě ve Vladivostoku ,nebo nové projekty v Polárních oblastech a samozřejmě, že budeme pokračovat i v  aktivitách spojených s mezinárodním projektem Hedvábná cesta.  Budeme nadále rozšiřovat dosavadní aktivity na Ukrajině a v Bělorusku.

 

Komora založila v roce 2015 Íránské obchodní centrum a Centrum pro afghánsko české vztahy ,které intenzivně rozebíhají svou činnost.

Projekt Senior Resort a s ním komorou vytvořený Klastr SENIOR RESORT již začal žít vlastním životem.

 

Nově v roce 2016 komora otevírá projekt zapojení českého průmyslu a exportu do zakázek a programů, které vypisuje OSN.

 

 

Hlavní předností komory je profesionální znalost teritoria a problematiky mezinárodních vztahů a mezinárodního obchodu ,kvalitní kontakty a schopnost poskytovat ekonomickou bezpečnost svým klientům. To jsou priority , na kterých komora stojí a které již 15 let poskytuje svým klientům a členům.  

Na těchto pevných základech se nemusí bát žádný partner komory stavět svou budoucnost.

 

Přeji nám všem do Nového roku mnoho síly a rozhodnosti, zdravého úsudku a samozřejmě zdraví a štěstí!

 

 

Jiří Nestával

prezident komory